torek, 11. november 2008

PLISKOVICA

...ALI PRIZORI IZ ŽIVLJENJA MUZIKOLJUBOV NA INTENZIVNIH VAJAH

Na najbolj deževno soboto na svetu smo se odpeljali na Kras. In bolj smo se bližali Pliskovici, bolj temni so bili oblaki in kaplje gostejše. Čudovito! Mokri zidovi, mokri listi, mokri čevlji, mokri nosovi, mokre kamnite poti... kraška melanholija vseokrog, le v nas ne. No, mogoče majčkeno...

Vaje so bile trde in v vseh pogledih intenzivne.

Dirigent je v prelepi okolici našega hotelčka iskal navdih za nova zborovska pokrivala. Za moške, seveda.

Mi pa smo našli svoje okno v svet. Na ven in na noter.

Kljub soncu, ki ga ni bilo, so bili prizori okoli nas nepozabni. In morda nismo narodnih pesmi nikoli razumeli bolj kot prav tedaj ;)

Ubirali smo poti, ki so bile (kot običajno) neobičajne.

Na gor ali na dol, na levo ali na desno - vedno gremo skupaj!

Tole ni odraz naše nerednosti, ampak izraz našega smisla za kompozicijo (nekdo se je celo tako zelo potrudil, da je zamenjal levi in desni čevelj, saj je zaradi tega prizor pridobil nove dimenzije, pa tudi pevec z zelenim copatom ne stoji na stopnicah slučajno).

Mali kakadu (ko se je tenorjem zaradi t. i. utrujenosti začelo trgati...)
Jaroševi prsti so čudežni.

In Jošt definitivno nima enega očesa modrega.

Info točka je bila precej oblegana.

V življenju je pač treba vedno nekaj početi (še posebej, če mami poje, oči nekaj ves čas maha in sploh vsi okrog poskušajo preglasiti drug drugega).

Tap tap tam dam... Ne, ne - tap tap tap tap dam dam...

Kot pravijo - najlepša jutra so zjutraj... (preverjeno drži)
Zakaj že nismo imeli vaj zunaj?

Načrti, da bi naslednji dan špricali šole in službe, so se žal izjalovili. (Upamo, da naši šefi ne berejo tega, saj nas imajo za mile in vdane ovčice.)

Zato pa smo odkrili najbolj blatne kotičke vasi. (Kdo je bil najbolj usran? Nejc!)

In da zaključimo tako, kot se odslej nobena naša stvar ne more nezaključiti : ČEBULE NAZAJ!

Pripis: nadaljevanje sledi (slik je še toooooliko!), če ne bo avtoričina familija ponorela, ker avtorica že cel dan visi na računalniku.
(NeTi)

15 komentarjev:

Anonimni pravi ...

NASLONI SE NA PRVO!!!!

Mile pravi ...

MISLI NA VSEBINO!!! (zgleduj se po tenorskem "When you told me that HE loved me")

Mile pravi ...

Živela INFO točka!

Anonimni pravi ...

Drži 100 let!

Tale del je treba BLAZNO interpretirat! (in mi smo pol čist blazni :))

tejnula pravi ...

itak da ste užival sto na uro, tak trop prtegnjencev pač nima druge izbire :) komaj čakam da slišim o vseh možnih pripetljajih in dogodivščinah! go vocisi! :)

Sašo Vrabič pravi ...

Lep pozdrav iz Berlina. Bi vas rad slišal. Kakšni koncerti, posnetki?

Hamster pravi ...

Najprej bi čestital vsem pevcem in pevkam za korektno odpet 4. letni koncert v Radomljah (jst sm zelo užival in si še do danes nisem opomogel od raznoraznih glasbenih emocij). Zaenkrat zgleda, da ekipa klapa in da lahko z vestnim delom v prihodnjem letu še dodatno dvignemo kvaliteto petja in samo izvedbo (iskreno se veselim nove sezone in novih milozvočnih akordov).

tejnula: Altovska linija lepo napreduje, tvoje mesto pa je seveda neogroženo :)

Vrabček: Kvalitetnih posnetkov zaenkrat še ni; decembra pa bomo imeli kakšen nastop ali dva, vse se bo razjasnilo v prihodnjih dneh, bomo ojavili na blogu.

Anonimni pravi ...

Ej Hamster (ali človek z več imeni in obrazi), tole si pa pošteno povedal - blo je FUL! lepo, čeprov mamo še kr neki dela... Upam, da se bomo zagrizli in ne bomo tko vse letajoči naokrog :) Pa da uresničmo še vse degustacije, večerjice, nočne potepe, balone,... in druge pomembne oslarije zraven.

Aja, bi blo fajn, če zamenaš svojo sliko... za kšno s pokojnimi kodrčki =)

Anonimni pravi ...

Sem ti še pozabla čestitat za čist posebno povezovanje med koncertom :) V tem denar-je-sveta-vladar usmerjenem svetu je treba pokazat čustva :)))

tejnula pravi ...

@ hamster: uff, mi je kr odleglo ;)
@ neti: sam ne začet preveč uresničevat vseh možnih načrtov ... počakajte do marca ;)
@ sašo: hja, si bo treba pa čas vzet in prit kej pogledat ;) sicer pa sm slišala, kak matej uživa v tvojem kraljestvu, ti pa osvajaš nove publike ... u go man! :D

tejnula pravi ...

uuu, pozabla vprašat ... a mate kej v načrtu okrog božiča in novga leta? kr takrat pridem domov za par dni, pa bi vas blo zanimiv kej slišat/videt :D

kralj indijskih oreščkov pravi ...

ej gdaj pa pride poročilo o letnem koncertu na blog :)

Anonimni pravi ...

Ej, ludje moji... jest komej dohajam (že 2 mesca je čist decembrsko), ampak ekstrakt letnega koncerta je na vrhu seznama :)

Teja, če boš 20. decembra v Lublani, se oglas na degustaciji (rdeča vina, vstopnica 1 butelka), lokacija stara dobra Čopova 5...

tejnula pravi ...

uuu, bi se z veseljem oglasla, bi še kakšno zanimivo buteljko rdečega uvozla v ta namen, ampak na žalost pridem šele 22./23. nazaj ... bo pač treba še februarja enkrat nardit degustacijo, tokrat z belimi vini ;)

Anonimni pravi ...

Itaaak! Pa prines kšno pozno trgatev... :-)